Ingredienti:
- 4 pere
- 200 gr lamponi
- 1 cucchiaio di tè nero
- 1 baccello di vaniglia
- 40 gr zucchero di canna
Procedimento:
Versate 2 decilitri di acqua in un pentolino, unite il tè e il baccello di vaniglia inciso nel senso della lunghezza e portate a bollore per circa 3 minuti.
Filtrate il tè, unite lo zucchero portate nuovamente a ebollizione e cuocete per 5 minuti.
Sbucciate le pere e tagliatelle a filetti. Sciacquate asciugate i lamponi.
Disponete la frutta in un cartoccio di carta da forno, irrorando con lo sciroppo preparato e chiudete il cartoccio, utilizzando degli stecchini di bambù.
Infornate in forno caldo a 180° per 20 minuti.
Lasciate intiepidire e servite la frutta direttamente nel cartoccio che ogni commensale aprirà per assaporare la sorpresa.
English version
Baked fruit with vanilla spiced black tea syrup
Ingredients:
- 4 pears
- 200 gr raspberries
- 1 tablespoon of black tea
- 1 vanilla pod
- 40 g brown sugar
Method:
Pour 2 deciliters of water into a saucepan, add the tea and the vanilla pod cut lengthwise and bring to a boil for about 3 minutes. Strain the tea, add the sugar and bring it back to boil and cook for 5 minutes. Peel the pears and cut them. Rinse the raspberries and dry them. Arrange the fruits in a paper bag of baking paper, sprinkle with the prepared syrup and close the paper, using bamboo sticks.
Bake in a hot oven at 180 degrees for 20 minutes.
Let cool and serve the fruits directly in the paper bag that each guest will open to savor the surprise.